یکی از فرآورده های آلومینیوم که بسیار کاربردی می باشد پروفیل آلومینیوم است این نوع پروفیل ها دارای ویژگی سبک وزنی، مقاومت بالا در برابر خوردگی، انعطاف پذیری بالا و … می باشد به همبن دلیل است که در بسیاری از صنعت ها همچون خودروسازی، واگن سازی، ساخت و ساز و … از این نوع فرآورده ها استفاده می شود حال یکی از فرآیندهایی که در پروفیل ها برای شکل دهی استفاده می شود اکسترود می باشد که در ادامه به شور کامل اکسترود پروفیل آلومینیوم را شرح خواهیم داد با ما همراه باشید.
اکسترود پروفیل آلومینیوم
اکستروژن آلیاژهای آلومینیوم یکی از روشهای نسبتاً ارزان برای تولید اشکال پیچیده در طول بلند با تلرانس هندسی دقیق بشمار میآید. در فرایند اکستروژن یک بلوک فلزی (بیلت) در اثر اعمال فشار، از قالبی با سطح مقطع کوچکتر عبور میکند تا به شکل محصول مورد نیاز تبدیل شود.
فرایند اکستروژن یک فرایند پیوسته است که به کمک آن میتوان مقاطع شکلدهی شده را در طولهای بلند و دلخواه تولید کرد.
با توجه به انعطافپذیری بسیار عالی آلومینیم در دمای اکستروژن، فرایند اکستروژن برای آلومینیم مناسب است. اکستروژن آلیاژهای آلومینیم متفاوت است. آلیاژهایی که استحکام آنها بالاست به سختی اکسترود میشوند.
تاثیر ضخامت بر آکسترود
با افزایش ضخامت شکل که در آن ضخامت به صورت یکنواخت است اکسترود به آسانی انجام میشود. در حالی که شکلهای نامتعادل و نامتقارن به سختی اکسترود میشوند، همهٔ آلیاژهای آلومینیوم میتوانند اکسترود شوند اما برخی از آلیاژها که نیازمند فشار بالا، سرعت کم اکستروژن، یا دارای کمترین پرداخت سطح و پیچیدگی مقطعه میباشند و نسبت به دیگر آلیاژها برای اکستروژن کمتر مناسباند.
سهم بازار محصولات آکسترود شده
محصولات اکسترود شده آلومینیم بیش از ۵۰ درصد از بازار اروپا را دربر میگیرند که بیشترین مصرف را در صنعت ساخت و ساز دارند. اکستروژنهای آلومینیوم در ساختمانهای تجاری و خانگی برای ساخت در و پنجره، خانههای از پیشساخته شده، سازههای ساختمانی، سقف، روکش فلزی نمای خارجی و …استفاده میشوند. علاوه بر این نیز در صنعت حمل و نقل برای بدنه، جاده و راه آهن، خودرو و در کاربردهای دریایی استفاده میشوند.
خروج پروفیل آلومینیوم از دستگاه اکسترود
محصول قالب آلومینیوم اکسترود خروجی را باید به صورت دستی و یا اتوماتیک از دستگاه اکسترود آلومینیوم بیرون کشید . این کار فشار را بسیار کاهش می دهد و به تولید پروفیل آلومینیوم مطلوب کمک می کند. دستگاه پولر ، پروفیل را به طور یک دست و با قدرت یکسان بیرون می کشد و بر روی ریل های مقابل دستگاه قرار می دهد . این عمل تا حد بسیاری به تاب گیری و اصلاح پیچیدگی پروفیل آلومینیوم کمک می کند.
در فاز دوم تولید بیلت به حالت پایدار رسیده و فشار روی دستگاه اکستروژن کاهش پیدا می کند و پروفیل نیز کیفیت خوبی خواهد داشت. در فاز سوم بیلت کم کم به انتها رسیده ،فشار بر روی دستگاه به کمترین حد خود رسیده سپس دوباره به حد بیشینه ی خود خواهد رسید . بعد از تمام شدن یک بیلت ، بیلت های بعدی به صورت متوالی در دستگاه اکسترود آلومینیوم قرار می گیرند . با این روش می توان به طول بی نهایت پروفیل های آلومینیومی را تولید کرد.