یکی از فعال ترین شرکت های تولیدی بازرگانی در صنعت بازیافت می باشد که توانایی تامین قوطی آلومینیومی پرس شده و شمش رانی را در تناژ مورد نیاز تولیدکنندگان و خریداران عزیز دارا می باشد .
بازیافت قوطی رانی به دلیل جنس فلزی آنها که از آلومینیوم است ارزش تجاری بالایی دارد و از هدر رفتن انرژی بسیار زیاد برای تولید آلومینیوم از سنگ بوکسیت جلوگیری میکند به همین دلیل بازیافت قوطی رانی برای محیط زیست و همچنین از نظر اقتصادی بسیار مفید است .
به دلیل قابلیت بازیافت ضایعات آلومینیوم ،این فلز از جمله فلزات سازگار با طبیعت است، بازیافت آلومینیوم به دلیل مزایایی که نسبت به تولید آلومینیوم جدید دارد، بسیار مورد توجه است.
از جمله مزایای بازیافت آلومینیوم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بازیافت آلومینیوم از تولیداتی مثل : قوطی نوشابه ، زینک چاپ ، ضایعات آلومینیوم ساختمانی، ضایعات صنعتی ، فویل آلومینیومی …. انجام می شود. از ضایعات آلومینیوم در صنعت خودروسازی، بیلت و در و پنجرهسازی استفاده میشود. آلومینیوم بازیافتی نه تنها در ساخت قوطی های جدید که در ساخت مواد مختلف آلومینیومی از جمله مواد ساختمانی نیز بکار می رود.
از بازیافت ۵۰۰گرم قوطی های نوشابه آلومینیومی می توان انرژی کافی برای روشنایی یک لامپ ۱۰۰واتی به مدت ۴ساعت یا انرژی لازم برای روشنایی یک تلویزیون به مدت ۵/۳ ساعت را تامین کرد. بازیافت یک قوطی آلومینیومی در مقایسه با تولید همان قوطی از مواد خام اولیه باعث کاهش آلودگی به میزان ۹۷درصد و کاهش آلودگی هوا به میزان ۹۵درصد می شود.
آلومینیوم ثانویه به دو روش تولید می شود:
ابتدا انواع ضایعات آلومینیوم نرم از زبالههای شهری و معمولاً از طریق جریان گردابی تفکیک میشوند و سپس به قسمتهای کوچک برش داده شده تا به تکههای هم اندازه کاهش حجم پیدا کنند. این مساله برای ماشینهایی که ضایعات را جدا میکنند آسان تر است.
قطعات به صورت شیمیایی یا مکانیکی تمیز شده و آنگاه برای حداقل رساندن تلفات اکسیداسیون در زمان ذوب آنها را بلوکه میکنند. (سطح آلومینیوم به آسانی زمانی که با اکسیژن در تماس باشد به اکسید آلومینیوم تبدیل میشود)
بلوکها پس از ترکیب با کربن در کوره با دمای ۱۰۰ ±۷۵۰ درجه سانتی گراد ذوب شده و آلومینیوم مذاب تولید میشود و می توان از آن در صنایع فولاد مجددا استفاده کرد.
ایران برای استفاده مداوم از قراضه آلومینیوم و بازیافت آن باید کشوری صنعتی باشد و در این خصوص هم نیازمند داشتن تجهیزات به روز و نیروی انسانی توانمند و آشنا به دانش بازیافت است.
واردات ضایعات آلومینیوم خشک از دیگر کشورها نیازمند وجود زیرساخت های مناسب نظیر اسکله ها و بنادر مجهز است . در این زمینه نیز تجهیزات مناسب در ایران وجود ندارد، بنابراین میزان واردات قراضه توسط ایران بصورت خیلی محدود انجام می گیرد.