شمش آلومینیوم 1000 پوندی
شمش آلومینیوم 1000 پوندی در صنایع کابل سازی و قطعات الکتریکی و موارد دیگراستفاده می گردد. درجه خلوص این تولیدات از 99/70 الی 99/85 درصد می باشند و اغلب در صنایع ذوب مجدد کاربرد دارد.
این شمش ها بصورت خالص توليد مي شوند و در آلياژسازي و قطعه سازي و موارد ديگر مورد استفاده قرار مي گيرند .
درجه خلوص شمش توليدي ۹۹/۸۵ درصد آلومينيوم خالص مي باشد و اغلب در صنايع ذوب مجدد مصرف فويل آلومينيوم و لوازم بهداشتي نیز کاربرد دارند.نمونه کوچکتر اینها شمش های آلومینیوم 50 پوندی است که در مقاله ای مجزا به توضیح آنها پرداخته ایم.
ویژکی های شمش آلومینیوم 1000 پوندی
- وزن هر شمش از ۴۵۰ تا ۵۵۰ کیلوگرم
- فاقد لبه های تیز و برنده
- فاقد پلیسه
- فاقد حفره انقباضی باز
- فاقد بث یا هر نوع ماده ای غیر از آلومینیوم
- فاقد گوه آهنی
کاربردهای آلومینیوم
آلومینیوم خالص، نرم و ضعیف است، اما شمش آلومینیوم آلیاژی با عناصری مانند مس، منیزیوم، منگنز، سیلیکون وسایر موارد دارای خواص مفیدی هستند. این آلیاژها کاربرد فراوانی در صنایع گوناگون دارند که در ادامه شرح برخی از مهمترین آنها آورده شده است.
-
صنعت کشتی سازی
سبکی و مقاومت به خوردگی آلومینیوم موجب شده تا این فلز کاربرد فراوانی در صنعت کشتی سازی و به خصوص در ساخت قایق های تندرو داشته باشد.
-
صنعت واگن سازی
آلومینیوم در این صنعت مصارف متنوع و گوناگونی دارد که می توان به ساخت انواع واگن و لکوموتیوها برای قطارهای عادی و سریع السیر اشاره نمود. همچنین ریل هایی از جنس آلومینیوم در این صنعت کاربردی روز افزون یافته اند.
-
صنعت هوافضا
آلیاژهای آلومینیوم به سبب مقاومت بالا در برابر کشش به نسبت وزن کم آن، استفاده زیادی در ساخت هواپیماهای تجاری و نظامی داشته و 55 تا 81 درصد از کل وزن هواپیما را تشکیل می دهد. البته هواپیماهای تجاری به نسبت هواپیماهای نظامی بیشتر از آلیاژهای آلومینیوم استفاده می نمایند، که علت آن احتیاج هواپیماهای نظامی به استفاده از مواد مستحکم تری مانند تیتانیوم است.
-
صنعت ساختمان
وزن پایین، شکل پذیری مناسب، مقاومت بالا در برابر خوردگی، هزینه نگهداری کم، عمر طولانی و عدم نیاز به رنگ آمیزی موجب شده تا آلیاژهای آلومینیوم کاربرد فراوانی در صنایع ساختمانی داشته باشند. ایالات متحده بزرگترین مصرف کننده آلومینیوم در ساختمان سازی است.
-
صنعت برق
رساناهای ساخته شده از آلیاژهای آلومینیوم کمتر از نصف رساناهای مسی وزن دارند. این امر موجب شده تا آلومینیوم، با هدایت الکتریکی حدود 60 درصد مس، کاربرد وسیعی در صنعت برق داشته باشد. یکی از این کاربردها، استفاده از آلیاژهای آلومینیوم در ساخت دکل های انتقال برق فشار قوی است.
آلومینیوم همچنین پتانسیل لازم جهت استفاده در ساخت رساناهای با قدرت بالا را داراست. این نوع از رساناها، مواد یا آلیاژهایی هستند که مقاومتی در برابر جریان برق نداشته و آن را بدون اتلاف انرژی و به سرعت منتقل می نمایند.
-
صنعت لوازم خانگی
طی 15 سال اخیر، استفاده از آلیاژهای آلومینیوم در ساخت کالاهای مصرفی بادوام از جمله یخچال، ماشین های لباس شویی و ظرف شویی و سایر لوازم خانگی حدود 2 برابر شده است که این امر صنعت لوازم خانگی را یکی از زمینه های پرکاربر برای آلیاژهای آلومینیوم نموده است.
-
صنعت بسته بندی
حدود 90 درصد ظروف و قوطی ها در صنعت بسته بندی با استفاده از آلومینیوم ساخته می شوند. صنعت بسته بندی دومین مشتری آلومینیوم پس از صنعت حمل و نقل است.
-
صنعت فولادسازی
آلومینیوم در فرایندهای تولید فولاد و به منظور پالایش آن و نیز بهبود خواص مکانیکی به کار برده می شود. از دیگر مصاوف مهم آلومینیوم در صنعت فولاد سازی، استفاده از آن به عنوان محافظ ورقه فولادی جهت جلوگیری از زنگ زدگی آن است. ترکیب این محافظ شامل 55 درصد آلومینیوم، 43.5 درصد روی و 1.5 درصد سیلیسیم است. فولادهای دارای این نوع پوشش در صنعت حمل و نقل از جمله خودروسازی دارای کاربرد فراوان هستند.