یکی از پارامترهای مهم در عملیات نورد گرم، اندازهگیری دمای شمش موزاییکی خروجی از کوره است. بر این اساس طراحی یک سیستم الکترونیکی هوشمند خودکار، همانند سیستم بینایی ماشین برای اندازهگیری دمای شمش به صورت زمان واقعی ضرورت مییابد.
در تحقیق حاضر سیستم بینایی ماشین پیشنهادی برای تهیه تصاویر مناسب از شمش داخل کوره، پردازش تصویر بر پایه تفکیک حدود آستانه در فضای رنگی HSI و استخراج خصوصیات آن (اندازهگیری دمای شمش)، طراحی شد.
برای بررسی تغییر در شرایط نورپردازی، با استفاده از الگوریتم ژنتیک، حدود آستانه سه محدوده دمایی (محدوده دمایی ۱ معادل با ۱۵۰۰-۱۲۰۰، محدوده دمایی ۲ معادل با۱۲۰۰-۹۰۰، محدوده دمایی ۳ معادل با۹۰۰-۶۰۰ درجه سانتیگراد) در تصاویر موزاییکی شمش گداخته، تعیین و مورد تحلیل قرار گرفت.
تحلیل عملکرد الگوریتم ژنتیک در فضای رنگی HSI آشکار ساخت که در شرایط متغیر، تفکیک تصویر رنگی براساس این الگوریتم عملکرد معادلی با تحلیل خوشه بندی در تصاویر دارد. بنابراین با این روش میتوان به تأثیرات شرایط نورپردازی متغیر با پذیرش یک محدوده خطا غلبه کرد.
شمش آلومینیوم از جمله قطعات تقریبا خالص است که در طی فرایند هایی به شکل های مختلف و متنوعی ریخته گری می شود. شمش به قالب های کوچک فلزات گفته می شود که دارای طول کمتر از ۲ متر است. به صورت کلی باید بگوییم که شمش از جمله محصولات نیم ساخته است که در طی مرحله هایی تحت فرایند های خاص به قطعات مورد نیاز ما تبدیل می شود.
آلیاژها و اندازه شمش های مختلف نیازمند قالب های متفاوت هستند
در ریخته گری بیلت آلومینیوم، فلز مذاب درون کوره از طریق راهگاه های انتقال و توزیع مذاب که با آسترهای نسوزی که در قسمت های مختلف سیستم به کار رفته اند به واحد گاز زدایی و سپس به واحد فیلتراسیون و در نهایت به واحد انجماد با استفاده از مبردهای مستقیم عمودی (DC) انتقال می یابد. روش ریخته گری DC در مقایسه با روش های دیگر مانند ریخته گری با قالب تکبار خصوصا برای تولید آلیاژهای پر استحکامی مانند سری های ۲۰۰۰ و ۷۰۰۰ دارای مزایایی است:
۱- حداقل جدایش فازی
۲- توانایی تولید بیلت های بزرگ
۳- کم ترین مقدار ترک در آلیاژهای پر استحکام
۴- انتقال آرام و یکنواخت مذاب در دمای بالنسبه پایین برای جلوگیری از بروز مشکلات عدیده