به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از ایرنا، ایرالکو ( اراک)، هرمزال و المهدی ( بندرعباس) در سال ۹۷ به ترتیب ۱۴۶ هزار و ۴۵۴ تن، ۷۷ هزار و ۳۲۶ تن و ۵۲ هزار و ۷۹۵ تن آلومینیوم خالص تولید داشتند.
همچنین ایرالکو در سال گذشته ۱۳ هزار و ۶۶۶ تن شمش آلومینیوم ۹۷ درصد تولید کرد و در جدول مربوطه از سوی هرمزال و المهدی داده آماری ثبت نشده است.
آمارهای رسانهای گویای آن است که ایران به عنوان هجدهمین تولید کننده آلومینیوم جهان محسوب می شود و در افق ۱۴۰۴ دستیابی به رقم یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن شمش را پیش بینی کرده است.
چه از نظر کیفیت و چه از نظر ارزش، آلومینیوم کاربردیترین فلز بعد از آهن است و شمش آلومینیوم ۹۷ درصد تقریبأ در تمامی بخشهای صنعت دارای اهمیت میباشد. آلومینیوم خالص، نرم و ضعیف است، اما میتواند آلیاژهایی را با مقادیر کمی از مس، منیزیوم، منگنز، سیلیکون و دیگر عناصر بوجود آورد که این آلیاژها ویژگیهای مفید گوناگونی دارند. این آلیاژها اجزای مهم هواپیماها و راکتها را میسازند.
وقتی آلومینیوم را در خلاء تبخیر کنند، پوششی تشکیل میدهد که هم نور مرئی و هم گرمای تابشی را منعکس میکند. این پوشش ها لایه نازک اکسید آلومینیوم محافظ را بوجود میآورند که همانند پوشش های نقره خاصیت خود را از دست نمیدهند. یکی دیگر از موارد استفاده از این فلز در لایه آینههای تلسکوپهای نجومی است.