به طور کلی اکستروژن ( اکسترود آلومینیومی ) به فرآیندی گفته می شود که طی آن بیلت های آلومینیوم ، تحت فشار از داخل قالب با شکل خاص رد شده و سطح مقطعی را تولید می کند. اکستروژن روش های مختلفی دارد که عمومی و ساده ترین شکل آن به صورت اکسترود مستقیم است .کانتینر دستگاه از چند لایه فولادی (عموما دو لایه) ساخته شده است و معمولاً قادر به تحمل تنش های شعاعی بسیار بالا می باشد . برای تولید پروفیل آلومینیوم از بیلت آلومینیوم که قبلاً در کوره پیش گرم ، به دمای مناسب تولید رسیده داخل دستگاه قرار داده می شود .
برای تولید یک پروفیل آلومینیوم بیلت مناسب دستگاه که پیش از آن در دستگاه پیش گرم ، به دمای مناسب تولید رسیده است داخل دستگاه اکستروژن قرار داده می شود سپس دامی پشت بیلت آلومینیوم قرار گرفته می شود.
سنبه پرس به وسیله نیروی سیلندر ها ی قدرتمند هیدرولیکی بر روی بیلت آلومینیومی فشار وارد می کند .
در اثر فشار وارد شده دما بالا می رود و مواد نیمه مذاب و خمیری مانند از داخل قالب اکستروژن آلومینیوم عبور کرده و شکل پروفیل آلومینیومی را می سازند.
وجود نیروهای اصطحکاکی به میزان قابل توجهی باعث افزایش فشار دستگاه پرس اکستروژن آلومینیوم می شود .
به دلیل وجود اصطحکاک تنشی که بین قالب اکستروژن و بیلت به وجود می آید باید روان سازی بین این دو صورت بگیرد که دارای اهمیت بسیار زیاد است .
روان سازی بین بیلت و قالب به طرق مختلف صورت می گیرد و تاثیر به سزایی در زمینه کاهش فشار دستگاه و فشار بر روی قالب دارد .
به صورت تجربی دیده شده است که در فاز اول تولید هنگامی که بیلت پشت قالب قرار گرفته است
فشار دستگاه سریعاً به بالاترین مقدار خود افزایش پیدا می کند و وضعیت تولید پروفیل آلومینیوم ناپایدار می شود .
برای اصلاح و تعیین مشکلات قالب از سر شاخه ی بیرون آمده از قالب اکستروژن استفاده می کنند که بیان کننده بهبود مشکلات به موجود در تولید است.
۱-بیلت وارداتی
مانند بیلت های وارداتی از شرکت های دو بال،روسال،تالکو و …
۲-بیلت استاندارد
شامل محصولات ایرالکو و المهدی می باشد که در بازار با نام بیلت استاندارد شناخته می شوند
۳-بیلت DC
بیلت های تولید شده از آلومینیوم مذاب به روش ریخته گری DCیا Directchill Casting و عمدتا به علت تمایز با محصولات دو شرکت ایرالکو و المهدی از این اصطلاح استفاده می شود
۴-بیلت ذوب مجدد یا تبدیلی
بیلت هایی هستند که از ذوب مجدد ضایعات آلومینیوم تولید می شوند.بزرگترین عیب این بیلتها، عدم توانایی آلیاژبندی صحیح آنهاست.